Смляното месо се омесва с предварително накиснатия в млякото и изстискан хляб, ситно нарязаните лук и магданоз, яйцето, подправките и сол на вкус. От сместа се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в брашното, изтърсват се леко и се полуизпържват. Останалата от пърженето им мазнина се прецежда и в нея се задушават дребно нарязаният лук, настърганите морков и целина. Разбъркват се няколко пъти с брашното, счукания чесън и доматеното пюре и се разреждат с гореща вода. Прибавят се подправките и сол на вкус. Сосът се оставя да ври 10-15 минути, след което може да се прецеди. Прибавят се кюфтетата и ястието се запича във фурна или се вари на тих огън. Малко преди да е напълно готово, се прибавят виното и прясното масло. При поднасянето порциите се поръсват с дребно нарязан магданоз.